Eveniment

Știri pe scurt: Polițiști „sub acoperire” ilegală

Este una dintre constatările Asociaţiei „Promo-LEX”, în cadrul campaniei „Cu ochii pe poliţie”, desfăşurată în perioada 12-26 februarie curent. În acelaşi timp, în cadrul campaniei, monitorii au identificat şi un şir de lacune, cum ar fi amplasarea necorespunzătoare a unor secţii de poliţie, ceea ce face dificil accesul cetăţenilor la ele, lipsa de informaţii pe pagina web a ministerului privind adresele secțiilor, dar şi a informaţiilor despre serviciile pe care le oferă etc.

Scurtmetraj moldovenesc selecționat la Cannes

Filmul de scurtmetraj „Zabvenie” produs la Cahul a trecut preselecţia şi va participa în concursul filmelor de scurtmetraj al Festivalului de la Cannes. Vlad Sacurenco, regizorul filmului, a declarat că este un mare succes pentru cinematografia moldovenească participarea la acest festival şi se pregăteşte pentru deplasarea în Franţa. „Zabvenie” este al doilea scurtmetraj al celor de la „Cahul film” care a fost prezentat publicului din Cahul la finele lunii februarie. Filmul relatează istoria unui tânăr care s-a certat cu iubita sa şi face tot posibilul pentru a o găsi şi a-şi cere iertare.

Euro scade, dolarul se întărește

Pentru a doua oară în 2013, euro coboară sub „ștacheta” de 16 lei la cursul stabilit de Banca Națională a Moldovei. Ieri, nivelul oficial al monedei unice europene a fost fixat la 15,96 lei, cu 12 bani mai puțin decât în aceeași zi a săptămânii trecute. Dolarul american își păstrează însă tendința de apreciere şi putea fi cumpărat ieri cu 12 lei şi 26 de bani. Deprecierea monedei europene şi evoluţia dolarului american în faţa leului moldovenesc nu sunt influențate de rezultatele economice ale R. Moldova.

Traficant de motorină la Vadul lui Vodă

Un cetăţean al R. Moldova, în vârstă de 53 de ani, a fost depistat de vameșii de la Vadul lui Vodă transportând ilegal cu autovehiculul său două tone de motorină din regiunea transnistreană. În cadrul controlului vamal detaliat efectuat asupra acestui mijloc de transport, colaboratorii vamali au depistat că mașina avea improvizate rezervoare artizanale.

Potrivit explicaţiilor conducătorului auto, motorina a fost procurată din regiunea transnistreană şi urma a fi vândută la un preţ angro la una din parcările din Chişinău, unde staţionează camioanele de mare tonaj. Traficantul a primit o amendă de 1500 lei şi s-a dispus confiscarea motorinei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *