Eveniment

Știri pe scurt. Produsele autohtone vor fi expuse la Expoziția internațională „Prodexpo”

Potrivit Marinei Petrova, şefa Direcţiei expoziţii şi târguri a Camerei de Comerț și Industrie a R. Moldova, printre participanţi se numără companiile „Chateau Vartely", „Renaissance Perfect", „Azamet Grup", Combinatul de vinuri şi divinuri „Kvint", „Vinăria Purcari" etc. 
„Federaţia Rusă este unul din principalii parteneri comerciali ai R. Moldova. Expoziţia oferă un bun prilej de a promova mărfurile autohtone pe această piaţă, dar şi în afara ei, deoarece la „Prodexpo 2013" participă peste 2500 de expozanţi din 55 de ţări, iar 29 de state au standuri naţionale", a subliniat Marina Petrova.

Totodată, 10 întreprinderi din R. Moldova vor participa la Concursul internaţional „Produsul anului", desfăşurat în cadrul expoziţiei.

Teatrul „Luceafărul” ajunge în Franța

Teatrul Republican „Luceafărul" va efectua în perioada 12-19 februarie un turneu în Franţa. Trupa de la „Luceafărul" va prezenta publicului francez spectacolul „Mascarada" după M. Lermontov, în regia lui B. Focşa. Pe 15 februarie, piesa se va juca pe scena Sălii-studio „Raspail", Paris. Stela Focşa, directorul artistic al instituţiei, a menționat că piesa va fi prezentată în limba română, dar va fi înţeleasă de către public, deoarece „Mascarada" este mai mult o piesă de acţiune.

Spectacolul „Mascarada", montat la Teatrul „Luceafărul", a obţinut Premiul Mare la Festivalul Internaţional de Teatru „Belaia Veja" din Brest, Belarus, iar la Festivalul Internaţional de Teatru din Trabzon, Turcia, piesa a fost distinsă cu premiul special al juriului.

Abandonul minorilor ar putea fi pedepsit

La Biroul Permanent al parlamentului a fost înregistrată inițiativa legislativă cu privire la asigurarea protecției copilului împotriva abandonului și măsuri pentru prevenirea acestui fenomen. Inițiativa legislativă propune amendarea Codului Penal și stabilirea răspunderii penale pentru săvârşirea de către persoana care are obligaţia legală de întreţinere faţă de minor a acţiunii de părăsire, alungare sau lăsare fără ajutor, expunându-l la suferinţe fizice sau morale, neîndeplinirea intenţionată a obligaţiei de întreţinere prevăzute de lege, precum și neplata intenţionată, timp de cinci luni, a pensiei de întreţinere stabilite pe cale judecătorească.

Facturi mai mici pentru luna ianuarie

Facturile pentru agentul termic consumat în luna ianuarie vor fi mai mici comparativ cu luna decembrie. Aceasta se datorează temperaturii mai înalte a aerului din această perioadă, fapt ce a dus la micșorarea agentului termic livrat consumatorilor.

Potrivit directorului „Termocom”, Mihai Cernei, consumul de agent termic în prima lună a anului s-a micșorat față de luna precedentă cu circa 20 mii Gcal, iar pentru fiecare metru pătrat se va plăti cu 2,5 lei mai puțin.

Elena Podoleanu

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *