Social

Știri pe scurt. Sobe improvizate la Grădina Botanică

Potrivit directorului, Academia de Ştiinţe a Moldovei a alocat 350 de mii de lei pentru procurarea unui cazan nou, după ce situaţia a fost reflectată în presă, însă banii vor ajunge la administraţia Grădinii Botanice abia anul viitor. Alexandru Teleuţă a menţionat că, în cazul în care vremea se va răci brusc, angajaţii Grădinii Botanice vor fi nevoiţi să facă focul cu lemne în sobe improvizate, doar ca să salveze colecţia de plante tropicale, care a fost menţionată în cadrul a două simpozioane ştiinţifice internaţionale şi care nu se mai găsesc în capitalele europene. 

Numărul celor care suferă de boli psihice se va tripla

Numărul cazurilor de demenţă, la nivel mondial se va tripla, în următorii 40 de ani, arată un studiu al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), informează MOLDPRES.

Conform statisticilor, 4% din populaţia Europei care a depăşit vârsta de peste 60 de ani suferă de demenţă, iar cifrele cresc de la an la an. Problema majoră este lipsa diagnosticării, arată OMS. Potrivit organizaţiei internaţionale, doar opt ţări din lume derulează în prezent programe naţionale destinate acestui sindrom.

Cei mai activi voluntari vor fi premiaţi

Voluntarii şi ONG-urile care sprijină cel mai activ iniţiativele de voluntariat în R. Moldova au fost premiaţi duminică, 9 decembrie, în cadrul ediţiei a X-a a Festivalului Voluntarilor – 2012. Evenimentul a avut loc la Palatul Republicii. Pentru prima dată în istoria Festivalului se vor înmâna trofee personalizate, special create pentru acest eveniment. Organizatorii susţin că ce-a de-a X-a ediţie a Festivalului se va remarca printr-un stil elegant şi abordare inovativă. Momentul artistic va fi asigurat de către artişti autohtoni, care vor interpreta live.

Evenimentul este organizat de către Serviciul pentru Pace, Coaliţia pentru promovarea legii şi activităţilor de voluntariat, cu sprijinul Ministerului Tineretului şi Sportului, Direcţiei educaţie, tineret şi sport a municipiului Chişinău, şi UNFPA.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *