Eveniment

Știri pe scurt: Târg de Paşti lângă Ministerul Agriculturii

Şeful Serviciului producţie ecologică şi produse de origine din cadrul ministerului, Iurie Senic, a declarat că de vânzare vor fi şi alte produse agro-alimentare. Pe lângă carne, vizitatorii vot putea cumpăra la târg lactate, făină de grâu şi porumb, ouă, carne de găină şi mezeluri. Așadar, în fiecare sfârşit de săptămână, lângă sediul ministerului, vin câţiva producători autohtoni ca să-şi vândă marfa. Asemenea târguri vor avea loc în fiecare sâmbătă şi duminică, până toamna târziu. La târg vin şi producători din stânga Nistrului.

Mai mult de jumătate din accidentele de la locul de muncă sunt din vina angajatorului



În Republica Moldova, numărul persoanelor accidentate în câmpul muncii s-a redus în ultimii ani. Potrivit datelor oferite de Inspecţia Muncii, comparativ cu anul 2007, numărul de accidentaţi s-a diminuat cu aproximativ 200 de persoane, dar rămâne în continuare semnificativ.
Dumitru Stăvilă, șeful Inspecţiei Muncii, a spus că în 2012, Inspecţia Muncii a cercetat 97 de accidente de muncă, 30 dintre care s-au soldat cu deces. „Cele mai frecvente cazuri de accidentare sunt căderea de la înălţime, cădere de la acelaşi nivel şi accidentele rutiere”, a subliniat expertul.

Conform datelor Inspecţiei Muncii, din numărul total de accidente 55 la sută sunt din vina totală sau parţială a angajatorului şi 45 la sută din vina executantului lucrării. Cele mai frecvente accidente sunt în agricultură, în industria prelucrătoare şi în domeniul construcţiilor, iar cele mai mult victime au între 40 şi 50 de ani.

Tinerii din Edineț au finalizat cursul de inițiere în cadrul programului PNAET

Pe parcursul săptămânii trecute, tineri din raionul Edineţ au participat la cursurile de instruire din cadrul Programului Naţional de Abilitare Economică a Tinerilor (PNAET), componenta I, obţinând cunoştinţe practice ce ţin de lansarea şi gestionarea propriei afaceri.
Așadar, vineri, 25 aprilie, au primit certificatele de absolvire, act care le va permite să obţină un grant şi credite (componenta II) pentru realizarea ideii de afaceri. Potrivit Inei Stanciu, director al filialei Edineț a CCI, pe parcursul anului 2012, au fost instruite 34 de persoane din raion.

PNAET este un program destinat tinerilor, cu vârsta cuprinsă între 18-30 de ani, care doresc să-şi dezvolte abilităţi antreprenoriale, să lanseze sau să extindă o afacere proprie în zonele rurale, în domeniul agriculturii sau al producerii. PNAET se implementează în perioada 2008-2013.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *