Opinii și Editoriale

Știri triumfaliste în republica de lângă Moldova și cheia în care ar trebui citite

Exemplu 1:

Rezerva de aur a BNM a atins 4,8 milioane de dolari. Uraaaaaa!

(Asta înseamnă cca 70 de kg de aur. Cam cât are manelistul Salam în seif. Pt. conformitate, rezerva de aur a BNR este de 100 de tone, doar de 1500 de ori mai mare.)

Exemplu 2:

Rep de lângă este al 3-lea exportator de prune din lume. Bravoooo!

(Colosala valoare a acestei “performanțe” economice planetare este de 23 de milioane €. Adică cifra de afaceri a unui SRL mediu din UE.)

Exemplu 3: Republicuța este una dintre destinațiile cele mai căutate de turiști. Extraordinaaaaaaar!

(Numărul oficial de turiști înregistrați în 2022 este mai mic de 12.000. Oradea, al zecelea oraș al României, a avut 350.000.)

Mai vreți sau ne întoarcem la combaterea fake news-urilor rusești? Lăsați, băi, aiurelile și cereți Unirea!

Valentin Buda, jurnalist

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. BRAVO!!! Corect explicat pentru trăitorii în pobedistan. Mândria pobedist-moscălească di rit vechi îi la mari cinsti în respublika ribentrop-molotov.

    1. Pentru o mai clară documentare a celor din titlul articolului vă atașez prognoza de PIB pentru anul 2023 a RM (IDIS Viitorul) și a Jud. Iași (Ziarul de Iași):
      – RM circa 132 miliarde lei moldovenești = 34.1085 miliarde RON (curs valutar azi 03.01.24: 1 RON=3,87MDL)
      – Jud. Iași – 53.2 miliarde RON în prețuri curente
      Deci cam asta e „valoarea” RM. Rânzî mari, pobedî, prostealî, propagandî, ticăloșie, schinare di meduzî… numele tău e RM, cea mai pobedistî respublikî „neutrî șî independentî” di pi pământ…

      1. … or pe principiul aderarii RO la UE, or invitatia MD ca candidat de aderare la UE, de ce nu? or pe principiul aderarii RDG la RFG, or ca inaoierea cu eventuala alipire a Hong Kongulu. Exemple sunt multiple. Problema principala e ca trebuie discutata mai intai or, cel putin in paralel cu mai marii lumii…..fapt despre care putin se vorbeste….

        1. „ …invitatia MD ca candidat…” „MD ca ca”, mare dreptate ai. Tătî respublika pobedistî di rit moscălesc e un mare caca. Felicitări pentru tăria de a o recunoaște. Vindecarea de aici începe: de la recunoașterea problemei și căutarea soluțiilor corecte pentru rezolvare.

          1. BUREBISTA, tie si budulailor vostri.
            E bine ca v-ati gasit un stat cu o populatie sub 3mln, descendent din URSS, sa faceti comparatii statistice de masurare si sa va complaceti. Bravo. Recunosc ca ati facut un salt urias comparativ cu anii ’90. Iar daca vreti sa va comparati cu alte state, eu va sugerez sa alegeti un alt stat din UE cu o populatie de vreo 4-5 ori mai mare si vedeti ce😀veti obtine….
            Apoi il trimiteti pe Nichitus (ca diversitate de opinii)sa vina cu un alt MATERIAL la fel de CONVINGATOR pe paginile aste
            Oricum: sarbatori fericite

            1. Bâzâilă durerea e cu totul alta: voi v-ați transformat din români moldoveni în ceva suprarealist, demn de filmele de groază. Vi se pare că sunteți miezul din franzelă, că kkt-ul vostru de respublikă stalinist-pobedistă e moștenitoarea Moldovei istorice medievale și alte asemenea bășini de rit sovietic. Nu vreți să pricepeți că un stat mai mare (ca populație și suprafață) are mai multă trecere și mai multă putere în orice situație față de o utopie cu două state românești în UE. Eu vă doresc multă minte, putere de a rezista și să alegeți ce e mai bine pentru voi atâta vreme cât voi nu vă considerați români. Ce vreau eu să vă rog, în cazul în care considerați că e mai bine să aveți statul vostru, dați dovadă de bun simț și decență și renunțați la cetățenia română ce v-a fost acordată cu mare generozitate. Cum poți fi și român și pobedist sovieto-molotoivan în același timp??? Diversitatea de opinii nu e incompatibilă cu existența unei Românii ReÎntregite dar nu poți fi și sovietic și român în același timp. Sănătate, sărbători fericite și un an nou cu bine!!!

  2. Ce veți cere uăi? Ce mai este de cerșit și nu ați cerșit încă??? Minte și demnitate națională degeaba cereți că astea nu se pot da precum toate celelalte pomeni!!!

  3. Ce v-am zis!!! Stiam eu.
    De fapt, am acasa o minune de robot cu inteligenta artificiala…caam limitata, procurat si adus din Germania.
    la aceeasi intrebare mi-a dat caaam 🤭acelasi raspuns ca a lui BUREBISTA

    1. Și cam cine ar face Unirea? „paliticienii” maldavani??? paporu maldaivănesc di rit vechi, moscălesc???
      Sî ni dei, sî ni facî, sî ni dreagî… noi cu drag cerșîm…

      1. Unirea Moldova a ceruto in ’89-91 dar KGBistul de Iliescu a fost impotriva ! La moment e aceeasi, Iohanes tot e impotriva, face aportul Nemtilor si Austriei ! Pentru o reunire trebuie din ambele state doi conducatori cu valori nationaliste ! dar nu papusi conduse din umbra de alte state !!!

  4. Scrieti zilnic..si mai multi..pana ..va da bujia scanteie si motorul popular o va lua spre bine..cat mai e timp..
    Daca pica Ukraina..un caz..imediat ..isi vor aduce aminte de UNIRE..

  5. Puterea politică din RM nu promovează unirea cu RO ci statalitatea așa zis europeană. Ce-i lipsește chelului tichie de mărgăritar! Aceeași Mărie cu altă pălărie a lui Didon.

    1. MD in EU..ar salva nacialnicii..si ar da contur nou acestui stat fals..stalinist..si ar introduce inca un virus rus in EU..si pt noi..romanii ..o alta buba..se poate crea o .OLDOVA..mai mare..candva!

  6. Daca ( prin absurd) respublica molotovista se va uni cu Romania ,PIBul Romaniei va scadea proportional cu populatia dintre Prut si Nistru.
    N-am tinut cont si de caricatura asa numitei respublici transnistrene !

    1. Surpriză!!! PIB-ul României va crește cu valoarea pe care o va avea la acel moment PIB-ul respublicii moldova. Ce va scădea va fi valorea indcelui numit PIB/capita, dar valoarea acestuia este mai mult teoretică și va fi recalculat ca Valoare PIB total împărțită la număr total de locuitori. Va arăta de unde se va pleca dpdv economic în noul construct statal. Va fi foarte interesant de urmărit cum se va dezvolta economic România. Simulările specialiștilor arată o dezvoltare economică foarte accelerată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *