Sport

(ŞTIRILE DIMINEŢII – SPORT) Steaua va juca în grupele Champions League

Deşi pornea cu şansa a doua, după egalul de la Bucureşti (1-1), Steaua a marcat de două ori în debutul partidei, prin Nicuşor Stanciu (7) şi Federico Piovaccari (9), în timp ce golurile echipei gazdă a fost reuşite de Miroslav Radovic (27) şi Jakub Rzezniczak (90+4). Steaua s-a calificat graţie regulii golurilor marcate în deplasare.

ALTE ȘTIRI DIN SPORT

* Antrenorul echipei Steaua Bucureşti, Laurenţiu Reghecampf, a declarat că ştia că la Varşovia se va decide calificarea în grupele Ligii Campionilor, reuşită de campioana României după ce a remizat cu Legia, 2-2, marţi seara, în manşa a doua a playoff-ului. ”Ştiam că ambele meciuri cu Legia vor fi dificile, iar calificarea urma să se decidă la Varşovia. La acest nivel, toate meciurile sunt grele”, a declarat Reghecampf, la Digi Sport. Antrenorul Stelei a dedicat performanţa reuşită de Steaua patronului echipei, Gigi Becali, aflat în închisoare, soţiei sale (Anamaria Prodan, n. red.), dar şi suporterilor stelişti.

* Simona Halep (cap de serie nr. 21), cea mai bine clasată jucătoare română a momentului, locul 19 în ierarhia WTA, s-a calificat, nu fără dificultate, în turul secund al turneului de tenis US Open, învingând-o marţi seara cu 4-6, 6-4, 6-2, pe britanica Heather Watson, devenind astfel a treia jucătoare din ţara noastră care a reuşit prezenţa în turul 2 al ultimului turneu de Mare Şlem al anului, alături de Sorana Cîrstea şi Alexandra Dulgheru.

* Surprizele de proporţii din turneul feminin al Campionatelor Mondiale de judo de la Rio de Janeiro se ţin lanţ: după ce în prima zi întrecerile la categ. 48 kg au fost câştigate, pentru prima oară, de o sportivă din Mongolia, Urantsetseng Munkhbat, marţi, în limitele categoriei 52 kg medalia de aur a fost cucerită, pentru prima oară în istoria acestei ţări, de o reprezentantă din Kosovo, Majlinda Kelmendi.

* Românca Alexandra Dulgheru s-a calificat în turul 2 al turneului de tenis US Open de la New York, după ce a învins-o, marţi, pe americanca de origine ucraineană Varvara Lepcenko, cu 6-7 (5), 6-2, 7-6 (5).

* Tenismanul român Adrian Ungur a fost învins de francezul Gael Monfils, cu 6-1, 6-2, 6-0, marţi, în manşa inaugurală a turneului US Open, ultimul de Mare Şlem al anului, care are loc la Arenele Flushing Meadows din New York.

* Perechea formată din tenismanul român Victor Hănescu şi francezul Kenny De Schepper a fost învinsă cu 6-3, 7-6 (5) de cuplul germano-austriac Daniel Brands/Philipp Oswald, marţi, la New York, în manşa inaugurală a probei masculine de dublu din cadrul turneului US Open, ultimul de Mare Şlem al anului.

* CS Universitatea Craiova a pornit cu dreptul în noul sezon şi a câştigat la scor primul său meci, 6-1 cu Pandurii II Tg. Jiu (liga a treia), marţi, pe stadionul ”Tudor Vladimirescu”, în faza a patra a Cupei României-Timişoreana la fotbal. Pentru echipa antrenată de Erik Lincar au marcat Dragu (25), Voinea (49), Dragalina (59, 62 – penalty) şi Florian Pârvu (68, 73), golul de onoare al gazdelor fiind înscris de Vlăduţi (85).

* FC Universitatea Craiova (liga a doua), revenită în fotbal după o absenţă de doi ani, s-a calificat în faza a cincea a Cupei României-Timişoreana, marţi seara, după ce a învins formaţia de liga a treia SCM Argeş Piteşti 2012 cu scorul de 2-1, după prelungiri, într-un meci desfăşurat în Complexul Sportiv ”Nicolae Dobrin”. Echipa antrenată de Nicolo Napoli s-a impus graţie golurilor marcate de Vasile Gheorghe (96) şi Cornel Frăsineanu (113 – penalty), pentru gazde marcând Adrian Dulcea (97). Gazdele au terminat în zece oameni, după ce Pâslaru a fost eliminat la faza penalty-ului.

* Antrenorul formaţiei engleze de fotbal Chelsea, Jose Mourinho, i-a mai dat atacantului Wayne Rooney, de la Manchester United, 48 de ore pentru a se decide dacă vrea să plece de pe Old Trafford şi să vină la gruparea londoneză, informează postul britanic BBC.

* Arsenal Londra, Austria Viena, FC Basel, Steaua şi Schalke s-au calificat, marţi, în grupele Ligii Campionilor al fotbal, în urma meciurilor desfăşurate în manşa secundă a fazei playoff. PAOK Salonic, lipsită de o piesă importantă, mijlocaşul român Costin Lazăr (accidentat), nu a reuşit să fructifice egalul reuşit cu Schalke în tur, iar germanii s-au calificat în grupe graţie unei victorii cu 3-2 în deplasare, ungurul Adam Szalai reuşind o ”dublă”. Dinamo Zagreb a fost aproape de surpriză, după ce pierduse în tur cu 0-2 în faţa Austriei Viena, dar nu a reuşit să se impună decât cu 3-2. Fundaşul Cosmin Moţi a jucat tot meciul pentru Ludogoreţ Razgrad, care a fost învinsă de FC Basel cu 2-0, în deplasare. Ex-dinamovistul a primit un cartonaş galben în min. 63.

* Handbaliştii formaţiei Ştiinţa Bacău au plecat, marţi, cu autocarul, spre Novigrad (Croaţia), unde au fost invitaţi pentru a juca în cadrul turneului internaţional ”Istria Handball Cup", începând de vineri, întrecere la care mai participă formaţiile Meşkov Brest, Maribor Branik şi Croatia Zagreb.

* Solicitat de jocurile a două prim-divizionare, Concordia şi Viitorul Constanţa, gazonul de pe stadionul din Chiajna a avut serios de suferit, iar oficialii echipei ilfovene au decis să profite de întreruperea de trei săptămâni a campionatului pentru a înlocui suprafaţa de joc.

* Etapa a 3-a, Aix-les-Bains – Albertville, a Tour de l’Avenir, competiţie ciclistă aflată la semicentenar, rezervată în mod tradiţional amatorilor, iar mai recent neo-profesioniştilor, a fost câştigată la sprint de danezul Michael Valgren Andersen, cronometrat pe 125,8 km în 2h47’50", urmat la 2 secunde de Gavin Mannion (SUA) şi la 3 secunde de australianul Caleb Ewan, învingătorul din primele două etape.

* Nicolas Massu, primul campion olimpic din istoria statuluI Chile, şi-a anunţat retragerea din tenisul profesionist, marţi, cu ocazia unei emoţionante conferinţe de presă organizată la Santiago de Chile. În vârstă de 33 ani, Massu a cucerit medaliile de aur la Jocurile Olimpice de la Atena, din anul 2004, atât la simplu, cât şi în proba de dublu, alături de compatriotul său Fernando Gonzalez. Până la acest succese, Chile nu câştigase niciodată o medalie olimpică de aur, la nicio altă disciplină sportivă.

* Agenţia Mondială Antidoping (AMA) a decis să retragă acreditarea laboratorului de la Rio de Janeiro, oraşul-gazdă al JO din anul 2016 şi CM de fotbal ediţia 2014, din cauza faptului că nu se ridică la exigenţele de calitate pentru analizarea probelor. "Această revocare, care va intra în vigoare pe 25 septembrie 2013, semnifică faptul că laboratorul din Rio – ale cărui activităţi sunt în prezent suspendate – nu va mai fi autorizat să efectueze analize antidoping pentru AMA sau pentru orice altă autoritate de control", a precizat AMA într-un comunicat dat publicităţii marţi.

* Ciclistul spaniol al formaţiei ruse Katiuşa, Daniel Moreno, şi-a adjudecat marţi etapa a 4-a a Turului Spaniei, Lalin – Finisterra ("Capătul Pământului"), în timp ce italianul Vincenzo Nibali, liderul echipei kazahe Astana, a intrat, din nou, după doar o zi, în posesia tricoului roşu de lider al clasamentului general.

* Scuderia Red Bull, care îl va pierde pe Mark Webber la finalul sezonului, nu a oficializat încă numele înlocuitorului pilotului australian. Şi pare că nu este presată să o facă, scrie ediţia online a ziarului l’Equipe.

* Patru dintre ultimii cinci câştigători ai Turului ciclist Franţei – Christopher Froome (Sky), Alberto Contador (Saxo), Cadel Evans (BMC) şi luxemburghezul Andy Schleck (RadioShack) – vor fi prezenţi la startul Marilor Premii de la Quebec şi Montreal, singurele etape din cadrul UCI Wold Tour programate pe continentul american, care se vor desfăşura între 13 şi 15 septembrie.

* Capitala Statelor Unite, Washington, vrea să se înscrie în cursa pentru organizarea Jocurilor Olimpice de vară din anul 2024, anunţă presa americană, citată de AGERPRES. "Suntem cel mai sigur oraş din lume", a declarat Bob Sweeney, preşedintele comitetului de candidatură DC 2024, care a anunţat formarea unui grup nonprofit ce îşi propune să facă din Washington primul oraş american care găzduieşte o Olimpiadă de vară după Atlanta, în 1996. AGERPRES (editor: Mihai Ţenea) 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *