Război

Stoltenberg avertizează asupra unui război de durată al Rusiei în Ucraina și promite să fie pregătit

Secretarul general al Alianței Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, a avertizat că, în ciuda dorinței de pace rapidă, războiul pe scară largă al Rusiei împotriva Ucrainei va dura mult timp și ar trebui să fim pregătiți pentru el.

Stoltenberg a făcut această afirmație într-un interviu publicat duminică în cadrul publicației grupului media german Funke.

După cum a explicat secretarul general al NATO, “cele mai multe războaie durează mai mult decât se așteaptă atunci când încep”, și de aceea Alianța trebuie să se pregătească pentru un război lung în Ucraina”.

“Cu toții aspirăm la o pace rapidă. În același timp, trebuie să realizăm: dacă președintele (Vladimir. – n.r.) Zelensky și ucrainenii încetează să mai lupte, țara lor va înceta să mai existe. Dacă președintele Putin și Rusia depun armele, vom avea pace”, a adăugat el.

Stoltenberg a subliniat că, odată ce războiul se va încheia, Ucraina va trebui să primească garanții de securitate pentru a se asigura că agresiunea rusă împotriva sa nu se va repeta.

“Acordul de pace nu ar trebui să servească drept un răgaz pentru ca Rusia să atace apoi din nou (Ucraina. – n.r.). Nu mai putem permite Rusiei să pună în pericol securitatea în Europa. Nu există nicio îndoială că Ucraina va fi în cele din urmă în NATO”, a declarat secretarul general.

Luna trecută, premierul canadian Justin Trudeau a declarat că statele din G7 au realizat natura pe termen lung a războiului pe scară largă al Rusiei împotriva Ucrainei și că sunt gata să sprijine Kievul atât timp cât va fi necesar.

În același timp, președintele american Joe Biden consideră că războiul din Ucraina nu va dura ani de zile, deoarece președintele rus Vladimir Putin va decide în cele din urmă că nu este în interesul Rusiei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *