Internațional

Stoltenberg: „Dacă Putin câștigă vom plăti un preț mai mare decât trebuie să plătim ajutând Kievul”

Cu o săptămână înainte de începutul summitului NATO de la Madrid, secretarul general al Alianţei a vorbit despre subiectele care vor fi dezbătute la întrunire.

NATO vrea să pună la cale un nou plan de sprijinire a Ucrainei în confictul cu Rusia şi să crească forţa de răspuns rapid de până la şase ori, la aproape 250 de mii de militari. Un pas important în acest sens ar putea fi aderarea Suediei şi Finlandei la Alianţă, scrie Observatornews.ro.

„Preţul pe care riscăm să îl plătim în caz că Putin va reuşi să obţină ceea ce îşi doreşte folosind forţa militară împotriva unui stat european democratic independent din Europa va fi mult mai mare decât preţul pe care trebuie să îl plătim pentru a susţine Ucraina. Turcia este membrul NATO care a suferit cel mai mult de pe urma atacurilor teroriste. Atunci când prezintă îngrijorări, desigur trebuie să ne adunăm să le discutăm şi pentru asta realizăm consultări. Sunt încrezător şi că vom ajunge la o înţelegere privind Finlanda şi Suedia” a declarat Jens Stoltenberg.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

1 comentariu

  1. Da, dle secretar general!
    Asta trebuia să știe și merkel cu sarcozy in 2008 !
    Câte sute de miliarde a pierdut Europa, datorită scugărniciei acestora kremlinului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *