UcrainaUE / Nato

Stoltenberg la Kiev: „Viitorul Ucrainei este în NATO. Toți aliații sunt de acord cu acest lucru”

Subiectul aderării Ucrainei la NATO și al garanțiilor de securitate va fi „un subiect important pe ordinea de zi” la summitul NATO din luna iulie, care va avea loc la Vilnius, capitala Lituaniei, a declarat joi, 20 aprilie, șeful alianței militare, relatează CNN.

Răspunzând la întrebările reporterilor în timpul unei conferințe de presă la Kiev, Jens Stoltenberg a declarat că recunoaște că președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski va „ridica problema apartenenței, a garanțiilor de securitate” la summit.

„Viitorul Ucrainei este în NATO. Toți aliații sunt de acord cu acest lucru”, a declarat șeful NATO, adăugând că principalul obiectiv al alianței este acum „să se asigure că Ucraina prevalează”.

Totodată, oficialul a precizat că se așteaptă ca aliații NATO „să fie de acord să consolideze în continuare pachetul NATO pentru Ucraina” la summitul din iulie.

Fiind întrebat despre reuniunea de vineri a Grupului de contact pentru apărarea Ucrainei de la baza aeriană Ramstein din Germania, la care Stoltenberg va participa, acesta a spus că se așteaptă ca aliații NATO „să facă noi anunțuri privind sprijinul militar concret pentru Ucraina”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *