UcrainaUE / Nato

Stoltenberg: NATO va contribui la modernizarea armatei ucrainene

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a promis că Alianţa Nord-Atlantică va furniza ajutor suplimentar pentru a contribui la modernizarea armatei ucrainene la summitul de la Vilnius din 11-12 iulie, transmite DPA și Agerpres.

Într-o declaraţie publicată miercuri, 21 iunie, de cotidianul german Tagesspiegel, șeful NATO a declarat că la reuniunea din capitala Lituaniei ţările membre NATO vor adopta un pachet de asistenţă multianuală, pentru a aduce Ucraina la standardele NATO în ceea ce priveşte dotarea armatei.

Înalta oficialitate aliată a adăugat că ajutorul Alianţei va ajuta armata ucraineană să facă tranziţia de la o armată bazată pe vechiul model sovietic către o forţă modernă ce operează în concordanţă cu standardele NATO, potrivit surselor citate.

De asemenea, Jens Stoltenberg a mai adăugat că, după luni de pregătire militară cu echipamentele NATO, Ucraina îşi recucereşte teritoriul căzut în mâinile invadatorilor ruşi. Totodată, el a subliniat importanţa sprijinului continuu pentru Ucraina, ţară aflată într-o luptă de apărare împotriva agresorului rus care a lansat o invazie pe scară largă la 24 februarie 2022.

Secretarul general al NATO a evidenţiat dificultăţile contraofensivei, printre care terenul accidentat şi minele terestre plantate de forţele ruse.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *