CSI / RusiaRăzboiUcraina

Stoltenberg: Nimeni nu se aștepta ca Ucraina să avanseze fără pierderi. Aceasta este realitatea, acolo au loc lupte foarte dure

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, răspunzând miercuri, 14 iunie, la o întrebare a jurnaliștilor despre pierderile suferite de Ucraina în contraofensiva de pe frontul de sud, a declarat că pierderile sunt inevitabile, iar sarcina aliaților Ucrainei este de a asigura aprovizionarea cu arme și echipamente a Kievului, astfel încât să continue ofensiva, relatează BBC.

„Pierderi, desigur, vor exista, inclusiv în ceea ce privește tehnologia modernă a NATO. Nimeni nu se aștepta ca pierderile să fie zero. Aceasta este realitatea: acolo au loc lupte foarte dure”, a declarat Stoltenberg, citat de AFP.

„Când lansezi o contraofensivă atât de mare împotriva unei linii de apărare statice și bine pregătite, care include câmpuri minate, șanțuri antitanc, dinți de dragon, atunci bineînțeles că vor exista pierderi […] dar ucrainenii avansează, au arătat că sunt foarte profesioniști” – oferă un citat mai detaliat agenția Interfax-Ucraina.

Experții militari, pe baza datelor deschise, au calculat că, în atacurile din ultimele zile de pe frontul de sud, unitățile ucrainene au pierdut, în special, aproximativ 12 vehicule blindate americane MRAP și, probabil, cel puțin trei tancuri Leopard de două modificări diferite.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. theguardian.com/world/2023/jun/07/nato-members-may-send-troops-to-ukraine-warns-former-alliance-chief
    Cu relativa satisfactie care se transforma in dezinteres, e de remarcat ca se incearca reincalzirea ciorbei “coalition of the willing”. Prea tarziu pentru asa ceva. Daca totusi se va forta nota, numai cu un numar mic de activi. Cel putin in Romania, procentul celor interesati e in scadere. Nu a fost sa fie…asa ca mirobolanta natiune civica modoveneasca poate rasufla usurata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *