RăzboiUcrainaUE / Nato

Stoltenberg: O nouă ofensivă majoră a Rusiei în Ucraina a început. NATO își va intensifica și menține sprijinul acordat Ucrainei

Luni, 13 februarie, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat în cadrul unei conferințe de presă, că o nouă ofensivă majoră a Rusiei în Ucraina a început, relatează Sky News.

De asemenea, Stoltenberg a afirmat că alianța nu vede „niciun fel de semn” că Vladimir Putin „se pregătește pentru pace”.

„Ceea ce vedem este că președintele Putin și Rusia doresc în continuare să controleze Ucraina”, a mai declarat șeful NATO.

„Vedem cum trimit mai multe trupe, mai multe arme, mai multe capacități”.

El a mai precizat că Alianța va intensifica și menține sprijinul acordat Ucrainei, în contextul în care războiul se apropie de împlinirea unui an.

Afirmațiile lui Stoltenberg vin înaintea unei reuniuni a miniștrilor apărării care va avea loc marți, 14 februarie, la Bruxelles.

„La aproape un an de la invazie, președintele Putin nu se pregătește pentru pace. El lansează noi ofensive. Trebuie să continuăm să oferim Ucrainei ceea ce are nevoie pentru a învinge și pentru a obține o pace justă și durabilă”, a afirmat șeful NATO

Totodată, el a mai adăugat că este clar că Occidentul se află „într-o cursă logistică” cu Rusia.

„Capacitățile cheie… trebuie să ajungă în Ucraina înainte ca Rusia să poată prelua inițiativa pe câmpul de luptă. Viteza va salva vieți”.

Stoltenberg a declarat că, dacă Putin va câștiga, va trimite un mesaj că forța este calea spre succes.

„Mesajul nostru este clar – NATO este alături de Ucraina atâta timp cât va fi nevoie”, a mai adăugat el.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *