RăzboiUcrainaUE / Nato

Stoltenberg: Războiul nu este în impas, dar Ucraina are nevoie de mai mult sprijin

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, insistă asupra faptului că conflictul din Ucraina este „un război de uzură”, dar nu a ajuns în impas, potrivit Hotnews.

„Cu toate acestea, Kievul are nevoie urgentă de noi livrări de apărare aeriană, inclusiv muniție, piese de schimb și întreținere pentru sistemele pe care armata ucraineană le are deja”, a declarat Stoltenberg în fața reporterilor la New York.

„Vedem că apărarea aeriană salvează vieți în fiecare zi în Ucraina”,a mai adăugat el.

De asemenea, el a citat recentele câștiguri ucrainene în contraofensiva sa ca dovadă că nu s-a ajuns la un impas și a îndemnat Occidentul să continue ajutorul militar, umanitar și financiar acordat țării., potrivit sursei citate.

„Dacă vrem să punem capăt războiului, dacă vrem o pace dreaptă și durabilă, atunci sprijinul militar acordat Ucrainei este calea corectă”, a declarat Stoltenberg.

„Suntem pregătiți pentru o acțiune de lungă durată. Nu pentru că suntem capabili să prevedem exact cât va dura acest război, ci pentru că trebuie să trimitem un mesaj că președintele Putin nu ne poate aștepta”, a mai spus șeful NATO.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *