Femeia

Stop joc. Întoarcem foaia?

Cum ieşi dintr-o astfel de dramă? Spui „Gata!”, pleci şi întorci foaia spre noi experienţe. O asemenea decizie nu este niciodată simplă – nu are cum să fie – şi tocmai de aceea admir persoanele puternice, persoanele care au forţa să spună „Stop joc!” atunci când lucrurile nu mai pot fi reparate nicicum.

Discutam într-o zi de vară cu o prietenă despre dorinţa ei de a face un masterat în afară, despre opţiunile pe care le avea. Aceasta, deşi avea o relaţie stabilă, un job cu multe provocări şi şanse de a călători, şi o reţea de cunoştinţe care depăşea numărul de „prieteni” din reţelele de socializare. A doua zi după acea discuţie, purtată la miez de noapte, prietena mea şi-a făcut publică decizia – lasă loc de muncă, lasă iubit, familie şi prieteni pentru a se reîntoarce la studii. Am fost puţin mirată de hotărârea ei îndârjită, dar am fost alături de ea până a plecat, iar astăzi îi ţin pumnii pentru primele examene. Şi sora mea a început un nou capitol de viaţă, în momentul când şi-a făcut bagajele, şi-a pupat părinţii, şi-a îmbrăţişat prietenii şi a plecat să-şi clădească propria familie şi casă într-o altă ţară, într-o altă limbă.

Paradoxal, cele două lecţii de viaţă îmi întăresc tot mai mult propriile rădăcini. Şi mi se ridică un nod în gât, atunci când mă gândesc la o posibilă plecare departe de lumea mea, iar când mă uit în jur îmi dau seama că am o mie de motive pentru a rămâne şi a scrie acelaşi capitol…

Silvia Ursu
psihologie@timpul.md 

Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *