Politică

„Strategia” lui Putin are efect invers! Statele Unite promit că vor oferi Ucrainei sisteme avansate de apărare anti-aeriană

În cadrul unei discuții cu omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, președintele SUA, Joe Biden, a promis că va furniza Ucrainei sisteme avansate de apărare aeriană.

De notat că, în timpul conversației, Biden și-a exprimat condamnarea atacurilor cu rachete lansate de Rusia împotriva Ucrainei, inclusiv a Kievului, și a transmis condoleanțe familiilor și prietenilor celor uciși și răniți în aceste atacuri fără sens.

Președintele Biden s-a angajat să continue să ofere Ucrainei sprijinul de care are nevoie pentru a se apăra, inclusiv sisteme avansate de apărare aeriană“, se arată în comunicat.

De asemenea, președintele SUA a menționat angajamentul său continuu cu aliații și partenerii pentru a continua să impună sancțiuni Rusiei, pentru a trage Rusia la răspundere pentru crimele sale de război și atrocitățile comise și pentru a oferi Ucrainei ajutor de securitate, economic și umanitar.

Reamintim că Zelenski a descris conversația sa cu Biden ca fiind productivă.

Anterior, presa a relatat că Ucraina și-a schimbat lista de arme prioritare pe care să le primească de la Statele Unite, pe măsură ce se apropie iarna: sistemele de apărare aeriană sunt acum în capul listei, deoarece este posibil ca Rusia să intensifice atacurile cu rachete împotriva infrastructurii.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *