Actualitate

Stratfor despre situaţiile conflictuale: România se va uni cu Basarabia până în 2025

Astfel, în acest raport intitulat "Previziuni 2015-2025", analiştii dezbat schimbările şi urmările evenimentelor pe care noi le trăim în aceste zile.

Deşi Vladimir Putin ţine morţiş să îşi dezvolte influenţa şi să răstoarne ordinea mondială, americanii spun că situaţia Rusiei, în următorul deceniu, nu va fi deloc după placul lui Putin.

Analiştii agenţiei Stratfor se aşteaptă ca ”autoritatea Moscovei să slăbească substanţial, ceea ce va duce la o fragmentare formală şi informală a Rusiei, Securitatea arsenalului nuclear rus va deveni principala îngrijorare, pe măsură ce acest proces se va accelera la sfârşitul deceniului ce urmează”.

Din păcate, economia Rusiei va fi şubrezită din cauza dorinţei de a pune mâna pe putere. Experţii americani spun că se va repeta situaţia din anii ’90, când ţara a fost pur şi simplu fragmentată din cauza incapacităţii de a susţine infrastructura întregului stat.

”În vestul Rusiei, Polonia, Ungaria şi România vor încerca să recupereze regiuni pierdute (în cazul României este amintită unirea cu Basarabia) în favoarea ruşilor în diverse momente. Vor acţiona astfel încât să atragă Belarus şi Ucraina în această direcţie. În sud, capacitatea ruşilor de a controla Caucazul de Nord se va evapora, iar Asia Centrală va intra într-o perioadă de instabilitate. În nord-vest, regiunea Karelia va căuta să se alăture Finlandei, iar în estul îndepărtat, regiunile de coastă mai apropiate de China, Japonia şi Statele Unite decât de Moscova vor începe să se comporte independent. Celelalte regiuni din afara Moscovei nu vor căuta neapărat autonomia, însă vor fi puse în situaţia de a fi autonome. Nu va exista o rebeliune împotriva Moscovei, ci slăbirea capacităţii Moscovei de a sprijini şi controla Federaţia Rusă va creea un adevărat vid. Ce va continua să existe în acest vid vor fi fragmentele Federaţiei Ruse”

sursa: antena3.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *