Politică

Streleț de la Madrid: PLDM nu intenționează să se retragă din Alianța de guvernare

”PLDM nu intenționează să se retragă din Alianța de guvernare. La revenirea mea în țară, vom discuta cu colegii din PD și PL pentru a elabora o foaie de parcurs privind pașii pe care trebuie să-i facem împreună, în perioada imediat următoare, inclusiv ce țin de reformele necesare pentru dezvoltarea țării. ”Referitor la moțiunea de cenzură și suspiciunile de corupție invocate, mă voi expune separat, a scris acesta pe pagina sa de Facebook.

Reamintim că, presa scrie că deputaţii PLDM au înaintat Alianţei pentru Integrare Europeană un ultimatum, cerând demisiile Procurorului General Corneliu Gurin şi directorului CNA Viorel Chetraru. Cererea a fost formulată astăzi, cu prilejul unei şedinţe AIE, convocată ad-hoc în timpul unei pauze a plenului. Fracţiunea PLDM a subliniat că va părăsi Alianţa, dacă inițiativa nu va fi acceptată, scrie deschide.md

În replică, reprezentanții PDM și PL au dat asigurări că vor reveni asupra chestiunilor respective, însă nu în prezent, pentru că ar putea astfel periclita mersul unor anchete. 

„PLDM a scindat decizia de a pleca din Alianță. Nu au decât să facă un pas bărbătesc, să spună decizia tranșant. Înțelegem situația, dar alegerile anticipate au o mare șansă să perturbeze cursul european. Sper să le vină mintea la cap celor din PLDM”, a spus liderul PDM, Marian Lupu.

În cadrul ședinței Parlamentului, președintele Legislativului refuză categoric inițierea procedurii de demitere a Procurorului General solicitată insistent de socialiști. Andrian Candu, cel care potrivit legii deține dreptul exclusiv de a propune demiterea lui Gurin, spune că "nu are dorință" de a iniția acest lucru. Asta pentru ca nu e cazul și că nu o va face atâta timp cât pe rol se află cazuri de rezonanță.

Declarația lui Candu a fost imediat susținută de liderul PCRM. Vladimir Voronin, liderul fracțiunii care anterior a cerut de mai multe ori demiterea lui Gurin, a declarat că nu mai crede că este necesară demiterea procurorului, la fel cum nu va susține și demiterea șefului CNA, Viorel Chetraru.

sursa: timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *