Politică

Streleț despre Lupu: “Trebuie să-şi dea seama cu ce limbaj operează, fiindcă el a ofensat un prim-ministru”

 Tototadă, liderul fracţiunii Partidului Liberal Democrat (PLDM), Valeriu Streleţ, susţine că liderul PLDM, premierul Vlad Filat, după ce a anunţat despre ieşirea din acordul AIE a lăsat uşi deschise pentru discuţii, însă după declaraţiile preşedintelui PDM, Marian Lupu, de miercuri seara o parte din aceste uşi încep să se închidă. Declaraţiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Moldova în direct”, la postul public de televiziune Moldova 1, transmite Info-Prim Neo.

„Trebuie să ne calmăm puţin, emoţiile trbuie să treacă şi să facem bilanţul a ceea ce trebuie să realizăm sau a ceea ce ne încurcă să mergem mai departe şi având în cedere că oamenii aşteaptă de la noi soluţii, aşteaptă decizii, aşteaptă o guvernare de calitate. Să vedem dacă noi suntem în stare să mergem împreună. Părerea mea personală e că putem să mergem împreună”, a declarat preşedintele de onoare al PDM.

Dumitru Diacov a menţionat că politicienii nu au cultura politică necesară şi experienţa politică necesară, iar să guvernezi în coaliţie nu este atât de simplu. „Sigur că se acumulează tensiuni, dar nu cred că un partid poate să citească morală altui partid. Eu accept că timp de doi ani s-a acumulat o oboseală anumită, s-au acumulat probleme. Nu văd nicio problemă să ne aşezăm la o masă şi să facem o revizie şi toate trei partide trebuie să vină cu propuneri, cu careva idei ca să găsim limbaj comun”, a notat Dumitru Diacov.

„Eu sper că vom fi o guvernare. Privesc lucrurile mai optimist, măcar că s-au făcut declaraţii foarte aprinse. Eu sper că ne vom aşeza, vom discuta şi ne vom spune pretenţiile unul altuia”, a mai spus Dumitru Diacov.

Valeriu Streleţ a declarat că este de acord cu colegul său democrat, dar cu o condiţie şi anue că Marian Lupu nu va cataloga declaraţiile premierului drept false şi ridicole. „După declaraţia de la ora 13.00 (a liderului PLDM Vlad Filat – n.r.), uşiile pentru continuarea discuţiei au rămas deschise toate, dar după declaraţiile de la ora 18.00 (ale liderului PDM Marian Lupu – n.r.),, o parte din aceste uşi încep să se închidă, din motive că domnul Lupu trebuie să-şi controleze emoţiile, chiar din simplu motiv că nu este doar lider de partid, ci este persoană oficială şi este preşedintele Parlamentului şi ar trebui să-şi dea seama cu ce limbaj operează, fiindcă el a ofensat un prim-ministru”, a declarat Valeriu Streleţ.

Liberal-democratul a menţionat că declaraţiile premierului au avut o linie logică firească, dictate de acumularea unei mase critice de probleme care nu pot fi tolerate în continuare. Formaţiunea sa optează pentru scenariul resetării AIE cu păstrarea formatului, dar rescrierea acordului de constituirea a coaliţiei de guvernământ. În opinia sa, dacă nu se va face de urgenţă o resetare a atidutinilor şi a abordărilor, există riscul ca să fie ratate toate obiectivele asumate. „La aceşti doi ani şi ceva se face un bilanţ, dar acesta la moment nu este, din păcate, prea optimist”, a notat Valeriu Streleţ.

Liderul LDM, Vlad Filat, a anunţat miercuri, 13 februarie, că PLDM a ieşit din acordul Alianţei pentru Integrare Europeană. Vlad Filat a spus că îşi doreşte să înceapă negocierea unui nou acord AIE care să excludă prevederile ce contravin Constituţiei. Potrivit politicianului, situaţia creată în ţară nu poate continua. Totodată, liderul democrat, Marian Lupu, îl acuză pe Vlad Filat că a distrus alianţa prin acuzaţii nefondate, alogice, la adresa partenerilor de guvernare. Partidul Liberal deocamdată nu şi-a anunţat poziţia.
 
info-prim.dm

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *