Actualitate

Strigăt de AJUTOR // Un artist cunoscut din R. Moldova a devenit victima medicilor corupți și incompetenți

Într-o conferință de presă la IPN, Vasile Tumuruc a spus că a fost internat în anul 2014 la Spitalul Clinic al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, pentru o intervenție chirurgicală la picior. După ce operația i-a fost făcută și a fost externat, una din rănile pe care le-a obținut a început să-l deranjeze. După ce a mers din nou la un alt medic, acela a descoperit în una din răni, un tampon uitat de medicul chirurg.

Vasile Tumuruc s-a adresat în instanță, unde după doi ani a obținut câștig de cauză. Spitalul în care a fost operat a fost impus să-i achite pagubele morale, lucru pe care însă, instituția spitalicească nu l-a făcut până în ziua de astăzi.

Într-un alt caz, spune Vasile Tumuruc, un medic de la Institutul de Neurologie și Neurochirurgie a cerut peste șase mii de lei de la o persoană care l-a însoțit la spital, pentru că a fost operat în zona gâtului. Asta chiar dacă a fost asigurat din start că intervenția medicală este gratuită și că toate cheltuielile sunt suportate de către Compania Națională de Asigurări în Medicină. Astfel că, după ce a fost operat, persoana de încredere care i-a fost alături, i-a comunicat că atunci când a întrebat medicul despre starea artistului, acesta i-ar fi spus că trebuie să achite o mie de lei anesteziologului și peste cinci mii de lei să-i plătească lui, care a efectuat operația.

Vasile Tumuruc spune că, după ce și-a revenit în conștiință, a întrebat doctorul pentru ce a luat banii, iar acesta a spus că a făcut ceva suplimentar în intervenția chirurgicală. Totodată, medicul i-ar fi spus că nu intenționează să-i dea un bon pentru suma achitată pentru acest serviciu. După această discuție atitudinea medicilor și a personalului medical față de el s-a schimbat nu în partea cea mai bună, spune Vasile Tumuruc.

Artistul umorist spune că cel de-al doilea caz, de corupție, l-a semnalat la Centrul Național Anticorupție, unde a fost chemat ulterior pentru declarații, dar nu a fost notificat dacă a fost pornită o anchetă. El spune că a semnalat cazul și la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, de unde însă, nu a primit nicio reacție.

Vasile Tumuruc susține că își va face dreptate în instanță. Acesta va cere ca medicul chirurg care a făcut greșeala în 2014 să fie lipsit de dreptul de a profesa, iar cel de-al doilea doctor, care a estorcat bani pentru o operație gratuită, să fie atras la răspundere.

Sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *