Actualitate

STRIGĂTUL DISPERAT al Mitropoliei Basarabiei: „Autorități, ajutați-ne…”

În cadrul unei conferințe de presă la IPN, secretarul Mitropoliei Basarabiei, preotul Ion Cosoi, a spus că solicitarea vine în contextul în care luni, 5 martie, un grup de creștini fideli ai Patriarhiei Moscovei, susținuți de Episcopia de Ungheni și Nisporeni, au acaparat în mod abuziv biserica „Adormirii Maicii Domnului” din satul Dereneu, Călărași. „Făptașii și-au motivat acțiunile prin aderarea bisericii la Mitropolia Basarabiei, în august anul trecut. Însă trecerea bisericii din Dereneu în subordinea Mitropoliei Basarabiei a fost una perfect legală, a spus oficialul.

Potrivit lui Florin Marin, paroh în satul Dereneu, decizia de a trece la Mitropolia Basarabiei s-a luat după consultări cu creștinii activi și conform legii, iar trecerea a fost motivată de faptul că aceștia au găsit la Mitropolia Basarabiei mai multă duhovnicie, moralitate și înțelegere.

Preotul Valeriu Enache de la Parohia din Călărași a cerut autorităților statului să suspende activitatea Eparhiei de Ungheni și Nisporeni reieșind din faptul că aceasta a organizat vandalizarea unui lăcaș sfânt și au instigat la ură.

Preoții spun că, de la momentul aderării bisericii „Adormirii Maicii Domnului” la Mitropolia Basarabiei până la acțiunile de vandalizare a bisericii, organizatorii acestora nu au expus doleanțe de comunicare pe acest subiect. Preoții mai afirmă că în ultima perioadă atacurile la unele componente ale Mitropoliei Basarabiei devin un lucru constant. 

Sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *