Ultima oră

Studenţii din anul I şi II de la toate facultăţile de la UTM vor studia o nouă disciplină

Iniţiativa instituirii disciplinei aparţine rectorului UTM, academicianul Ion Bostan. „Studenţii ar trebui să devină promotori activi ai ideii europene în satele şi oraşele din ţară. Trebuie să studiem detaliat Acordul de Asociere a Republicii Moldova la Uniunea Europeană şi să găsim în el esenţa pentru fiecare disciplină de studiu predată în universităţi”, a opinat rectorul UTM.

Potrivit Serviciului de presă al UTM, noua disciplină va fi instituită în cadrul Catedrei de ştiinţe socioumane. Senatul UTM a aprobat alocarea a 78 de mii de lei din contul special al universităţii pentru plata salariilor profesorilor care vor preda modulele noii discipline.

Totodată, Senatul a solicitat conducerii Facultăţii de Inginerie Economică şi Business să planifice diversificarea tematicii materiei disciplinelor economice, utilizînd conţinutul prevederilor Acordului de Asociere a Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

Acordul de Asociere a fost parafat la sfârşitul lunii noiembrie a anului trecut şi urmează a fi semnat pe parcursul acestui an.

sursa: moldpres.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *