Eveniment

Studenții din RM vor putea APLICA la STUDII în România de MÂINE

În perioada 23-25 iulie, comisia de admitere va primi dosare în nordul ţării, la Universitatea „Alecu Russo” din Bălţi, de la ora 09.30 până la ora 18.30, cu excepţia ultimei zile, când membrii comisiei de admitere vor primi dosarele până la ora 12.00.

La Chişinău, comisia de admitere se va afla în perioada 26-30 iulie, cu acelaşi program de lucru.

Candidaţii din sudul ţării vor putea depune dosarele de admitere la Universitatea „Bogdan Petriceicu Haşdeu” din Cahul, până pe 2 august, de la ora 09.30 până la ora 18.30.

Potrivit metodologiei de şcolarizare a românilor de pretutindeni, publicată pe site-ul oficial al Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului din România, dosarul de înscriere în concurs trebuie să conţină: o fotografie 3/4, copia legalizată ale actului de naştere, buletinului de identitate, a paşaportului, a adeverinţei medicale şi a diplomei de studii finalizate.

Pentru anul academic 2013-2014, autorităţile române au oferit cetăţenilor moldoveni circa 5 500 de locuri la studii, cu 500 de locuri mai mult ca în anii precedenţi. Rezultatele admiterii vor fi afişate pe panourile informative ale misiunilor diplomatice române din Bălţi, Chişinău şi Cahul, pe site-ul oficial al Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului din România, şi al Departamentului Românilor de Pretutindeni.

Timpul.md (A.G.) via IPN 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *