Actualitate

STUDIU | Combinarea antibioticilor le schimbă eficacitatea

În cadrul unuia dintre cele mai ample studii de acest tip, cercetătorii au determinat 3000 de combinaţii de medicamente ce pot trata trei tipuri diferite de boli provocate de bacterii. Conform Science Daily, utilizarea excesivă sau utilizarea incorectă au dus la creşterea rezistenţei bacteriilor la antibiotice.

Anumite combinaţii specifice de medicamente pot ajuta la distrugerea infecţiilor bacteriene rezistente la mai multe tipuri de medicamente, însă sunt în mare parte neutilizate în clinici. În cadrul lucrării, cercetătorii au încercat să afle efectele combinaţiilor de antibiotice între ele, dar şi cu alte medicamente sau aditivi din alimente.

În mare parte, combinaţiile între medicamente au stopat din efectele antibioticelor. Ei au descoperit peste 500 de combinaţii de medicamente ce alterează efectele antibioticelor. O selecţie a asocierilor pozitive a fost testată în cazul bacteriilor rezistente la multiple medicamente, iar efectele antibioticelor au fost îmbunătăţite.

Atunci când vanilina a fost asociată cu antibioticul spectinomicină, a ajutat medicamentul să pătrundă în interiorul celulelor bacteriene şi să le inhibe creşterea. Spectinomicina a fost dezvoltată în 1960 pentru tratarea gonoreei, însă, în prezent, este utilizată rareori din cauza rezistenţei dezvoltate de bacterii la medicament. În combinaţie cu vanilina ar putea fi din nou eficientă în tratamentele clinice. Ciudat este că vanilina a alterat efectele altor antibiotice într-un mod similar cu cel realizat de aspirină.

Sursa: unimedia.info

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *