Sănătate

(STUDIU) Criza din ultimii ani a făcut să ia AMPLOARE fenomenul OBEZITĂȚII

În Europa, acest comportament care favorizează creșterea greutății peste media normală a fost constatat mai ales în Spania, Italia, Grecia, Portugalia, Irlanda și Slovenia, a declarat pentru agenția spaniolă de presă unul dintre autorii studiului, Michele Cecchini.

Potrivit celor mai recente date (din 2012 sau 2011, în funcție de țară), numărul persoanelor obeze a continuat să crească în ultimii cinci ani, însă într-un ritm mai scăzut decât în perioada precedentă.

Procentajele în acest sens aproape că s-au stabilizat în Anglia, Italia, Coreea sau SUA, însă nivelurile au crescut cu două sau trei procente în Australia, Canada, Franța, Mexic, Spania și Elveția.

Rata medie a obezității în spațiul OCDE era de 15% în 2012, iar rate mai mari se înregistrau mai ales în Australia (21,3%) și SUA (28,3%). Țările mai puțin afectate de această problemă erau Coreea (2,1% obezi în ansamblul populației), Elveția (8,1%) și Italia (10%).

‘Consecințele sociale și economice ale acestei epidemii sunt dramatice, întrucât expun un număr tot mai mare de persoane unor boli cronice precum diabetul, bolile de inimă și cancerul’, a amintit OCDE.

sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *