Timpul Liber

Studiu: Facebook te face nefericit şi invidios

La ce te expui dacă foloseşti Facebook  

Potrivit studiului, utilizarea excesivă a platformei de socializare poate duce la apariţia invidiei. „Milioane de ore sunt petrecut de utilizatori pe Facebook în fiecare zi. Suntem, cu siguranţă, mai bine conectaţi unii cu alţii, dar această conexiune nu ne aduce neapărat bine“, spune autorul studiului „Morten Tromholt, citat de „The Independent“.

Studiul avertizează în special asupra impactului negativ pe care îl are urmărirea activităţii altor persoane pe Facebook, fără a purta conversaţii cu niciuna dintre acestea. „Utilizarea în mod regulat a reţelelor de socializare, precum Facebook, poate afecta negativ bunăstarea emoţională şi satisfacţia în privinţa vieţii utilizatorilor“, arată studiul.

Cercetătorii spun că invidia şi deteriorarea stării de spirit din cauza petrecerii unui timp prea îndelungat urmărind mesajele şi fotografiile publicate de alţi utilizatori apar din cauza „unor comparaţii sociale nerealiste“.

Studiul, publicat în Cyberpsychology, Behaviour and Social Networking, recomandă interacţionarea cu alţi utilizatori şi renunţarea la utilizarea reţelelor de socializare timp de o săptămână.

Cercetarea a fost efectuată pe un eşantion de 1.300 de persoane, majoritatea femei, cu vârste de până în 34 de ani şi care au mai mult de 350 de prieteni virtuali.

Un alt studiu a arătat că persoanele cu vârste între 19 şi 32 de ani care petrec mult timp pe reţelele sociale pot să devină depresive foarte uşor.

adevarul.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *