Actualitate

(Studiu) Jumătate dintre români NU intenţionează să meargă în vacanţă în acest an

Potrivit sursei citate 22% dintre românii cu vârstă peste 18 ani nu au fost în vacanţă anul trecut. "Anul acesta, numărul acestora se va dubla, întrucât jumătate dintre români declară că nu au în acest moment planuri de vacanţă pentru 2014. Cea mai populară destinaţie turistică a fost anul trecut România, fiind aleasă de aproape jumătate dintre români. La distanţă mare faţă de România, în topul ţărilor vizitate s-au situat Italia (13%), Ungaria (12%) şi Bulgaria (12%). Alte ţări în care românii au ales să-şi petreacă vacanţele anul trecut au fost Grecia, Germania, Austria, Turcia şi Spania", se arată într-un comunicat al Mercury Research.

Varianta de transport cea mai utilizată pentru deplasările internaţionale a fost maşina personală (52%), fiind urmată de călătoria cu avionul (47%). Pentru vacanţele în ţară, doar 8% dintre români au ales avionul, în timp ce 85% maşina personală.

Autorii studiului apreciază că românii sunt influenţaţi într-o mare măsură de experienţele anterioare sau de recomandările prietenilor în alegerea destinaţiilor de vacanţă. Astfel, peste 80% dintre cei care plănuiesc să meargă în vacanţă anul acesta nu au făcut niciun fel de rezervare, şi doar 7% şi-au aranjat deja în întregime toate detaliile de călătorie, precum transportul şi cazarea.

Studiul a fost realizat în luna februarie 2014, prin interviuri online în panelul Mercury Research, pe un eșantion de 1.078 de repondenți cu vârsta de peste 18 ani. Eroarea maximă de eșantionare este de +/-3%, la un nivel de încredere de 95%.

Mercury Research, companie independentă de cercetare de piață, este prezentă pe piața din România din anul 1994, oferă soluții de cercetare adaptate domeniilor, precum: bunuri de larg consum, retail, financiar-bancar, IT& C, media, sănătate, industria auto sau social.

sursa: agerpres.ro, zf.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *