Actualitate

STUDIU: Mâncarea gătită în casă este mai sănătoasă

Persoanele care mănâncă între 11 și 14 prânzuri sau cine pe săptămână — sau circa două mese gătite în casă în fiecare zi — prezintă un risc cu 13 la sută mai scăzut de a dezvolta diabet de tip 2 în comparație cu cei care consumă mai puțin de șase prânzuri sau cine pregătite în casă pe săptămână, susține un studiu prezentat la reuniunea anuală în cadrul unei Asociații americane a sănătății, care a avut loc în Orlando, Florida.

Studiul s­-a desfășurat pe 58.000 de femei și 41.000 de bărbați, monitorizați pe o perioadă de circa 36 de ani, între 1986 și 2012.

Nici unul dintre participanți nu fusese diagnosticat cu diabet, boli cardiovasculare sau cancer la începutul studiului. 

Sursa: agrotvmoldova.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *