Economie

Studiu: Sud-europenii muncesc mai mult decât germanii

Un raport bazat pe statistici publicat de economistul Patrick Artus arată că nemţii muncesc mai puţin ca ore, dar şi ca intensitate decât vecinii lor, potrivit sursei citate nai sus.
Studiul, bazat pe cifrele Eurostat şi OECD, arată că durata medie de muncă a populaţiei germane este de 1.390 ore, mult mai puţin decât grecii (2.119), italienii (1.773), portughezii (1.719) şi spaniolii (1.654).
Francezii muncesc mai mult de 1.554 pe ore pe an. "Productivitatea germanilor pe cap de locuitor este aproape de media din ţările sudice. Rata sa de productivitate este peste medie, dar nu mai bună decât în Franţa sau Grecia", se arată în studiu.
Deşi vârsta de pensionare este de 65 de ani şi va ajunge la 67 în Germania, portughezii şi spaniolii muncesc mai mult. De fapt, pensionarea reală este de 62,6 ani şi respectiv 62,3 ani, faţă de germani, care se pensionează la 62,2 ani.
Vârsta reală de pensionare a grecilor este de 61,5 ani, dar se aşteaptă să crească la 63,5 ani până în 2015 datorită măsurilor de austeritate impuse de guvern.  Doar francezii şi italienii care se pensionează la 60 de ani, respectiv 60,1 ani, sunt în urma germanilor.
Luna trecută, Angela Merkel a spus că sud-europenii au prea multe vacanţe şi se pensionează prea devreme, declaraţii care au provocat indignare. "În ţări precum Grecia, Spania şi Portugalia, oamenii nu ar trebui să se pensioneze mai devreme decât nemţii. Toţi ar trebui să facem eforturi similare. E important", a spus cancelarul german.
"Angela Merkel nu a arătat adevăratele probleme are ţărilor din sudul zonei Euro", a precizat Artus, autorul raportului.

Sursa: eubusiness.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *