Actualitate

Sturza, după ce Serebrian a fost numit vicepremier pentru Reintegrare: „A confundat cariera diplomatică cu cea academică”

Ion Sturza a scris pe pagina sa de Facebook, referitor la acest subiect.

„Vreau să fiu extrem de diplomat, dar…Nu pot să-mi ascund scepticismul.

Numirea domnului Serebrian la Integrare înseamnă să dai un singur mesaj – „Lăsăm așa cum este”. Omul perfect – a confundat cariera diplomatică cu cea academică. Confortabil și obediență umilă. Nimic pentru țară și angajator, dacă nu e Plaha, desigur.

Asta cu două state chineze a fost un bun „început”. De profi.

Convingerea mea este că problema Transnistriei de mult nu mai este o problemă (doar) de politică externă. Și cheile rezolvării nu mai sunt (doar) la Moscova. E o problemă de politică internă. Le dăm gaz, plăcuțe, vaccinuri, fier vechi, acces la aeroport și ștampilă vamală? Cumpărăm electricitate? În ce măsură permitem Ucrainei să-i izoleze complet? Acceptam sa fim zilnic umiliți ? Totul depinde de voința Chișinăului. Moscova? E gata să accepte, nu să impună. Pentru ei e prea departe, prea complicat, prea scump. Dacă am fi avut viziune și tărie, un „plan Kozak 3”, scris la Chișinău, ar fi fost perfect fezabil. Acum – nu. Înțeleg – de ce să mai deschidem un front, o zonă de disconfort când avem atâtea pe malul drept? Când Chișinăul, Găgăuzia, Bălțul se transformă ușor-ușor în mini-Transnistrii scăpate de sub control?

Nu acceptă unii să vină în funcții la Chișinău, e al X candidat? Dar și când vin… Sănătate să aveți!” a scris Sturza.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *