Social

SUA a ajutat sute de femei din nordul Moldovei să-și facă o carieră

Potrivit directorului PBN, Elena Rosoşenco, în cei şase ani de derulare a proiectului s-a contribuit la dezvoltarea unui nou model de întreprindere socială cu accent pe cariera femeilor din nordul ţării. „Am reuşit să consolidăm potenţialul a sute de femei defavorizate, pe care le-am instruit profesional şi le-am asigurat cu venituri şi surse independente de susţinere”, a menţionat Elena Rosoşenco.

„La încheierea proiectului ne putem mândri cu 50 de femei care şi-au deschis propria afacere şi zeci de doamne care au obţinut o specializare şi au renunţat să plece peste hotare”, a subliniat la rândul său Diana Cazacu, coordonator de programe USAID.

„Programul de dezvoltare a carierei pentru femei” susţinut de USAID s-a desfăşurat în nordul R. Moldovei în anii 2009 – 2015. În această perioadă a fost dezvoltată o reţea regională de cooperare cu participarea a circa o sută de parteneri strategici din diferite domenii de activitate. La realizarea proiectului au contribuit agenţii de ocupare a forţei de muncă, administraţia publică locală, structuri guvernamentale, instituţii de învăţămînt, agenţi economici, societatea civilă şi mass-media.

Totodată, la Bălţi a fost creat Centrul de susţinere a businessului “Probiznord” care va asigura dezvoltarea durabilă a activităţilor realizate în cadrul proiectului.

Sursa: Moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *