Externe

SUA a decis expulzarea a doi oficiali ruși după incidentul de lângă Ambasada americană din Moscova

„Pe data de 17 iunie, am expulzat doi oficiali ruși din Statele Unite ca răspuns la acest atac”, a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat John Kirby, refuzând să ofere mai multe detalii despre aceste expulzări.

Anterior, Kirby a declarat într-un briefing de presă că un polițist rus a atacat un diplomat american acreditat în timp ce acesta încerca să intre în complexul Ambasadei SUA din Moscova, pe 6 iunie.

„Această acțiune nu a fost provocată și a pus în pericol siguranța angajatului nostru”, a notat purtătorul de cuvânt, adaugă Reuters.

Dupa atac, diplomatul american, care printre alte leziuni avea rupta o claviculă, a părăsit imediat Federația Rusă pentru a primi tratament medical de urgență. Diplomatul se afla in continuare în afara Rusiei.

Departamentul de Stat al SUA declara false justificarile aduse de partea rusa cu privire la incident.
„Pe 6 iunie, diplomatul american acreditat, care s-a identificat în conformitate cu protocolul Ambasadei, a fost atacat de un polițist rus când a intrat în clădirea Ambasadei americane” – a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat.

Sursa: paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *