InternaționalUcraina

SUA anunță că comandă obuze în valoare de peste jumătate de miliard de dolari pentru Ucraina

SUA au anunţat marţi, 14 februarie, că au semnat un contract de arme în valoare de peste jumătate de miliard de dolari pentru obuze de 155 mm care urmează să fie livrate Ucrainei, relatează AFP.

Comenzile, făcute de Pentagon la sfârşitul lunii ianuarie companiilor Northrop Grumman şi Global, au valoarea de 552 de milioane de dolari. Primele livrări sunt aşteptate în luna martie.

Anunţul Washingtonului survine într-un moment în care temerile cresc cu privire la o epuizare a stocurilor de arme în ţările occidentale şi în special în Statele Unite, care în ultimul an şi-au intensificat retragerile din stocurile existente pentru a ajuta armata ucraineană să lupte împotriva invazei ruse.

Această comandă are la bază o altă abordare: armele livrate Ucrainei sunt produse direct pentru această ţară, pe un buget american.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a avertizat luni că Ucraina foloseşte mai multe muniţii decât ar putea produce Alianţa. „Acest lucru ne epuizează stocurile şi pune sub presiune industriile noastre de apărare” a declarat el.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *