Internațional

SUA anunţă închiderea mai multor ambasade şi consulate duminică, din motive de securitate

O purtătoare de cuvânt a Departamentului de Stat, Marie Harf, a precizat că este vorba despre o măsură "de precauţie", dar a refuzat să ofere detalii despre o eventuală ameninţare anume care să justifice această măsură sau să spună care sunt ambasadele vizate.

"Departamentul de Stat a dat ordin mai multor ambasade şi consulate să rămână închise sau să îşi suspende activitatea duminică, pe 4 august", le-a spus ea jurnaliştilor. Această decizie a fost adoptată ca măsură de "precauţie faţă de angajaţii noştri şi cei care ar putea să viziteze aceste instituţii" americane, a adăugat ea.

După această dată, administraţia americană va studia o eventuală redeschidere a reprezentanţelor diplomatice care vor fi închise, a continuat purtătoare de cuvânt. "Este posibil, de asemenea, să fie închise timp de mai multe zile", a avertizat ea.

Majoritatea clădirilor oficiale sunt închise în Statele Unite duminica, prima zi a săptămânii de lucru în numeroase ţări musulmane.

Statele Unite sunt deosebit de atente la măsurile de securitate în ambasade şi consulate, în urma atacului comis la Consulatul de la Benghazi, în Libia, pe 11 septembrie 2012, în care au fost ucişi ambasadorul american în această ţară şi alţi trei agenţi americani.

Sursa: mediafax.ro 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *