CSI / Rusia

SUA au acordat încă 1 miliard de dolari ucrainenilor pentru a-i salva de la faliment

"Aceasta subliniază sprijinul permanent al Statelor Unite pentru programul de reforme economice în Ucraina”, se arată în textul comunicatului de presă, emis de către Departamentul Trezoreriei SUA.

În aprilie 2014, oficialii de la Washington au mai acordat Kievului o garanție de credit, tot de de 1 miliard de dolari, care nu s-a tradus prin credite directe, dar le-a permis oficialilor ucraineni să facă împrumuturi de fonduri beneficiind de garanția americană.

Acest ajutor intervine în contextul în care în luna martie comunitatea internațională anunțase un plan de asistență financiară în valoare de 40 de miliarde de dolari pentru Ucraina, în schimbul unui strict plan de reforme economice.

„Ucraina a angajat deja reforme cruciale și angajamentul său de a pune capăt corupției și inerției trecutului este clar”, a asigurat secretarul Trezoreriei americane, Jacob Lew.

Anunțul SUA intervine într-un moment crucial pentru Kiev. Ucraina este angajată în negocieri dificile cu creditorii săi în vederea restructurării datoriei de 15 miliarde de dolari, o condiție esențială pentru deblocarea unui nou împrumut de către Fondul Monetar Internațional (FMI).

sursa: moldpres.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *