Externe

SUA au aprobat vânzarea sistemului israelian de apărare antirachetă Arrow-3 către Germania

Statele Unite ale Americii au aprobat vânzarea sistemului israelian de apărare antirachetă Arrow-3 către Germania, a anunţat joi, 17 august, Ministerul israelian al Apărării, transmit Reuters şi dpa. Tranzacţia în valoare de 3,5 miliarde dolari va fi pentru Israel cea mai importantă de până acum din sectorul apărării, potrivit Agerpres.

Israelul şi Germania vor semna o scrisoare de angajament ce prevede o plată iniţială de 600 de milioane de dolari pentru începerea proiectului, contractul final urmând să fie pregătit pentru semnare înainte de sfârşitul acestui an.

SUA sunt partener în acest proiect, dezvoltat în comun de Organizaţia de apărare antirachetă a Israelului şi Agenţia de apărare antirachetă a SUA.

Războiul Rusiei din Ucraina a expus un deficit în mai multe ţări occidentale de sisteme de apărare aeriană cu baza la sol, cum sunt unităţile Patriot ale Raytheon sau sistemul mai recent dezvoltat IRIS-T.

Dacă Patriot şi IRIS-T acoperă nivelul mediu al apărării aeriene, Arrow-3, produs de Israel Aerospace Industries şi Boeing, asigură protecţia nivelului superior, fiind proiectat să intercepteze rachete balistice în afara atmosferei terestre, la o altitudine suficientă pentru dispersarea în siguranţă a oricăror focoase neconvenţionale.

Germania a indicat că se aşteaptă ca sistemul Arrow-3 să fie livrat forţelor sale aeriene în trimestrul al patrulea din 2025.

Ceremonia de semnare a acordului privind livrarea sistemului este prevăzută pentru luna noiembrie, potrivit postului de radio al armatei israeliene.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *