CSI / Rusia

SUA au introdus noi sancțiuni împotriva Rusiei și separatiștilor proruși

Sancțiunile l-au vizat pe fostul premier al Ucrainei Nicolai Azarov, Uniunea de Tineret Eurasiatică (Rusia), precum şi Banca Naţională de Comerţ a Rusiei (Crimeea). Informaţia a fost publicată pe site-ul Ministerului de Finanţe al Statelor Unite.

Reamintim că, la reuniunea miniştrilor de Externe ai Uniunii Europene, care a avut loc în vara anului trecut, s-a discuta despre o serie de noi sancţiuni economice împotriva Rusiei, concepute pentru a-l forţă pe Vladimir Puţin să-şi schimbe strategia faţă de criză din Ucraina. S-au făcut presiuni pentru a trece la "nivelul 3" sau la aşa-numitele "sancţiuni sectoriale" contra Rusiei, potrivit The Telegraph.

Aceste noi sancţiuni vor acoperi domenii mai largi ale economiei ruse, cum ar fi serviciile financiare, cooperarea economică şi din sectorul Apărării şi al exporturile de energie.

Dar, alte ţări ale Uniunii Europene sunt reticenţe în a aprobă astfel de sancţiuni, gândindu-se la pierderi pe care acestea le-ar înregistra.

Importurile Rusiei din Marea Britanie reprezintă doar 2,5% din total, ele fiind sub cele din Franţa, Germania şi Italia. O treime din exporturile britanice în Rusia au fost autoturisme, în valoare de 2 miliarde de euro. Vânzările de arme din Marea Britanie ar putea fi afectate. Britanicii au vândut arme în valoare de peste 86 de milioane de lire sterline.

Dar eventualele sancţiuni ar lovi cel mai mult sectorul financiar. Companiile ruseşti sunt bine reprezentate la Bursă din Londra.

sursa: realitatea.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *