Actualitate

SUA au sancţionat mai mulţi oficiali şi oligarhi ruşi pentru „activităţi negative”

 Departamentul american al Trezoreriei a anunţat sancţiuni care vizează şapte oameni de afaceri ruşi, 12 companii aflate sub controlul acestora şi 17 oficiali guvernamentali de la Moscova.

Noile măsuri, dispuse la presiunile Congresului SUA, blochează activele persoanelor şi companiilor vizate. Printre persoanele afectate se numără „oligarhi" precum Oleg Deripaska, activ în domeniul comerţului cu aluminiu, şi Suleiman Kerimov, a cărui familie deţine controlul asupra companiei de procesare a aurului Polyus, relatează agenţia Reuters.

„Administraţia Rusiei acţionează în mod disproporţionat, pentru beneficiile oligarhilor şi elitelor guvernamentale. Moscova este implicată într-o serie de activităţi negative în întreaga lume, precum ocuparea Crimeei, instigarea la violenţă în estul Ucrainei, alimentarea cu armament şi echipamente a regimului Bashar al-Assad pentru bombardarea civililor, încercări de subminare a democraţiilor occidentale şi atacuri cibernetice", afirmă secretarul american al Trezoreriei, Steve Mnuchin.

Noile sancţiuni ar putea afecta economia Rusiei, în principal sectoarele financiar şi energetic, măsurile fiind parte a eforturilor Washingtonului contra Moscovei din cauza presupuselor ingerinţe în scrutinul prezidenţial american din 2017.

Oficiali din Rusia ameninţă cu o reacţie adecvată la sancţiunile Statelor Unite

Rusia va avea o reacţie „adecvată" la noile sancţiuni decise de Statele Unite, afirmă Leonid Sluţki, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Internaţionale din Duma de Stat, Camera inferioară a Parlamentului de la Moscova.

Rusia va avea o reacţie adecvată la sancţiunile anunţate de Statele Unite, a declarat Leonid Sluţki, citat de agenţia Interfax.

La rândul său, Konstantin Kosacev, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Internaţionale din Consiliul Federaţiei, Camera superioară a Parlamentului Rusiei, a catalogat sancţiunile dispuse de Statele Unite drept „un gest neprietenos" luat pe baza unor acuzaţii "lipsite de fundament".

Noile sancţiuni impuse de Administraţia de la Washington vor complica relaţiile dintre Rusia şi Statele Unite, a apreciat Boris Titov, consilier prezidenţial rus pentru Drepturile Oamenilor de Afaceri, citat de agenţia RIA Novosti.

Sursa: Mediafax.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *