Actualitate

SUA cere Rusiei să-şi retragă trupele din Georgia. Care este motivul

„În 2018 se fac zece ani de la invazia Rusiei în Georgia. Statele Unite condamnă dur ocuparea teritoriilor georgiene de către Rusia. Aceste acţiuni reprezintă încălcarea normelor internaţionale privind pacea şi securitatea", a spus Mike Pompeo, secretar de stat al SUA.

Pompeo a mai adăugat că susţine intenţia de aderare a Georgiei la NATO. Oficialul american a dat asigurări că Statele Unite vor suplimenta ajutorul acordat acestei ţări atât pe plan economic, cât şi al securităţii. La rândul său, Ghiorghi Kvirikaşvili a menţionat că sprijinul SUA este foarte important pentru stabilitatea regională.

„Apreciem sprijinul oferit de SUA pentru respectarea integrităţii şi suveranităţii Georgiei. Cooperarea noastră bilaterală în domeniul apărării ne ajută să ne modernizăm armata", a spus Giorgi Kvirikashvili, premierul Georgiei.

Rusia a intervenit militar în Georgia în anul 2008, iar ulterior a recunoscut independenţa provinciilor separatiste Abhazia şi Osetia de Sud. După aceste acţiuni, autorităţile de la Tbilisi au anunţat întreruperea relaţiilor diplomatice cu Moscova.

Sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *