Actualitate

SUA contra GERMANIA&RUSIA. Șeful diplomației SUA acuză Berlinul că PUNE ÎN PERICOL Europa, în CÂRDĂȘIE cu Rusia

Secretarul de Stat al Statelor Unite ale Americii, Rex Tillerson, a declarat că proiectul Nord Stream 2, un gazoduct care ar urma să lege Rusia de Germania prin Marea Baltică, reprezintă o ameninţare la adresa securităţii energetice a Europei, potrivit Reuters.

Statele baltice, alături de Polonia și Ucraina, consideră că proiectul Nord Stream 2 va creşte dependenţa Europei de gazul provenit Rusia şi va ajuta Kremlinul să obţină un venit suplimentar de câteva miliarde de dolari în plus.

„Ca şi Polonia, Statele Unite se opun conductei de gaz Nord Stream 2. Percepem proiectul ca un act de subminare a energiei totale şi a stabilităţii Europei”, a declarat Rex Tillerson la Varşovia, într-o conferinţă comună de presă cu ministrul polonez de Externe.

„Opoziţia noastră se bazează pe interesele strategice comune”, a adăugat șeful diplomației de la Washington.

SUA au sancţionat recent câteva companii din Rusia, dar și firme ce ajută Kremlinul în industria energetică, pe fondul implicării Moscovei în criza din Ucraina.

Polonia, stat membru al Uniunii Europene încă din 2004, percepe Rusia ca o potenţială ameninţare majoră, în special după anexarea Crimeei de către Federaţia Rusă în anul 2014.

Sursa: Evz.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *