CSI / RusiaInternaționalRăzboiUcraina

SUA declară că Rusia urmărește să obțină arme din Coreea de Nord pe fondul războiului din Ucraina

Rusia şi Coreea de Nord negociază acorduri de arme pe fondul războiului din Ucraina, potrivit afirmaţiilor făcute miercuri, 30 august, de administraţia americană, informează Agerpres.

”Negocierile privind arme dintre Rusia şi Republica Populară Democrată Coreeană (RPDC) avansează în mod activ”, a declarat coordonatorul pentru comunicare strategică al Consiliului Naţional de Securitate, John Kirby.

”Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a călătorit recent în RPDC în încercarea de a convinge Phenianul să vândă muniţie de artilerie Rusiei”, a mai adăugat Kirby.

Astfel, după această vizită, preşedintele Rusiei, Vladimir Putin şi liderul nord-coreean Kim Jong Un au făcut schimb de scrisori, angajându-se să consolideze cooperarea bilaterală, a menționat oficialul american.

”Informaţiile indică în plus că, în urma acelei scurte vizite, un alt grup de oficiali ruşi s-a deplasat la Phenian pentru a continua discuţiile despre potenţiale acorduri privind arme între RPDC şi Rusia”, potrivit sursei citate.

Prin acordurile de arme preconizate, Rusia ar urma să primească din partea Coreei de Nord ”cantităţi semnificative şi mai multe tipuri de muniţie pe care armata rusă intenţionează să le folosească în Ucraina”, a avertizat coordonatorul pentru comunicare strategică al Consiliului Naţional de Securitate, John Kirby.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *