Război

SUA despre atacul cu drone de la Moscova: Nu îl aprobăm, ne concentrăm pe susținerea Ucrainei

Statele Unite continuă să colecteze date despre atacurile cu drone de marți dimineață de la Moscova și nu aprobă atacurile pe teritoriul rusesc. Un purtător de cuvânt al Casei Albe a declarat acest lucru, potrivit Reuters.

Declarația a precizat că SUA încă adună informații despre ceea ce s-a întâmplat în capitala rusă și a reamintit poziția Washingtonului că nu susține loviturile pe teritoriul rusesc din această țară.

“SUA se concentrează pe furnizarea către Ucraina a echipamentelor și antrenamentelor de care are nevoie pentru a-și recâștiga propriul teritoriu suveran”, a adăugat Casa Albă, unde a amintit de asemenea că Rusia a atacat capitala ucraineană de 17 ori în cursul lunii mai.

Reamintim că între 25 și 32 de drone au atacat Moscova în dimineața zilei de 30 mai, potrivit diferitelor relatări ale presei ruse. Cel puțin două clădiri cu mai multe etaje au fost avariate în urma atacului și se pare că majoritatea dronelor au fost doborâte în apropierea capitalei ruse.

Potrivit unei liste făcute publice a locurilor de lansare a dronelor din regiunea Moscovei, una dintre acestea ar fi fost doborâtă în apropierea reședinței președintelui rus Vladimir Putin.

Ministrul britanic de externe James Cleverley, comentând atacurile cu drone de la Moscova, a declarat că Ucraina are dreptul legitim de a se apăra și că poate “folosi forța dincolo de granițele sale”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *