Economie Mondială

SUA deține prea mult petrol și nu are unde îl păstra

În ultimii câțiva ani, petrolul a trecut prin mai multe crize. În 2013, au fost extrase aproape 52 milioane barili, iar în iulie 2014, cifrele au ajuns abia la 18 milioane barili. Acum rafinăriile din Golf produc circa 30 milioane barili în mai puțin de un an.

Deoarece prețul la petrol s-a prăbușit, de la 100 până la 50 dolari, marile companii își depozitează țiței în speranța că prețul va începe să crească. În timp ce producția din SUA continuă să se mărească, aceasta a dus la cea mai rapidă creștere a stocurilor de petrol. Datele pentru anul acesta arată că SUA are provizii brute într-o cantitate impresionantă, de 1 milion barili, anunță Bloomberg.

Datele acestea au început să ridice semne de întrebare. SUA are destul spațiu pentru a-și stoca propriul petrolul? Ed Morse, șeful unui centru de cercetare a mărfurilor, a atenționat despre aceasta la 23 februarie în cadrul unui simpozion dedicat aurului negru. „Problema este că nu mai dispunem de capacitatea stocării în SUA a petrolului”, a spus expertul atunci.

Morse împreună cu colegii săi de la Citigroup au prezis că, în această primăvară prețurile la petrol vor scădea brusc la 20 dolari. Din motivul că nu sunt destule depozite pentru petrol, producătorii și vânzători vor fi dispuși să își vândă petrolul la prețuri mult mai mici, care în cele din urmă îi va determina să oprească pomparea.

Sursa: Timpul.md / Bloomberg

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *