CSI / RusiaInternațional

SUA îi cere Iranului să pună capăt vânzării de drone către Rusia

Statele Unite ale Americii presează Iranul să pună capăt vânzării de drone şi piese pentru drone către Rusia, în cadrul discuţiilor privind o ”înţelegere nescrisă” între Washington şi Teheran de diminuare a tensiunilor, a relatat miercuri, 16 august, Financial Times, citând un oficial iranian şi o altă sursă informată, consemnează Reuters și Agerpres.

Washingtonul şi Iranul încearcă să reducă tensiunile şi să reia tratativele privind programul nuclear iranian, context în care secretarul de stat american Antony Blinken a afirmat marţi că ar saluta orice pas iranian în direcţia scăderii ”ameninţării sale nucleare crescânde”.

De asemenea, SUA şi Iranul au negociat şi un schimb de prizonieri, iar Teheranul a permis transferul a cinci cetăţeni americani din închisoare în arest la domiciliu. Potrivit unor surse, declarate Reuter, săptămâna trecută, menționa că Iranul ar putea elibera cinci cetăţeni ai SUA în cadrul unui acord vizând deblocarea de fonduri iraniene aflate în Coreea de Sud în valoare de şase miliarde de dolari. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *