Actualitate

SUA impun noi sancţiuni împotriva unor oficiali ai regimului condus de Nicolas Maduro

Steven Mnuchin, secretarul Trezoreriei SUA, a precizat că noile sancţiuni scot în evidenţă ”determinarea Statelor Unite pentru a-i face răzpunzători pe Maduro şi pe alţi oficili implicaţi în actele de corupţie din Venezuela”, adăugând că actualul regim de la Caracas pune propriile interese înainte interesului poporului.

”Preşedintele Maduro şi cercul de oameni din apropierea sa pun propriile interese inaintea intereselor venezuelenilor. Această decizie subliniază hotărârea Statelor Unite de a-i trage la răspundere pe Maduro şi pe ceilalţi implicaţi în acte de corupţie”, a afirmat Mnuchin.

”Membrii forţelor armate venezuelene care îşi pun propriile interese înaintea celor ale concetăţenilor lor nu se pot aştepta să beneficeze de imunitate faţă de sancţiunile noastre”, a declarat Heather Nauert, purtătorul de cuvânt al Departamentului american de Stat.

Noile sancţiuni îi vizează pe Gerardo Izquierdo Torres, ministru pentru problemele frontierei cu Columbia, Fabio Zavarse Pabon din Garda Naţională, Rodolfo Torres, guvernator al statului venezuelean Aragua, Francisco Rangel, fost guvernator al statului Bolivar, dar şi pe Rodolfo Marco, fost ministru al Finanţelor.

Potrivit Trezoreriei SUA, cei vizaţi de noile sancţiuni nu mai pot întreprinde afaceri cu cetăţenii americani, iar toate activele pe care le deţineau în SUA vor fi îngheţate.

Sursa: Mediafax.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *