Război

SUA lansează drone deasupra Fâșiei Gaza pentru căutarea ostaticilor – Pentagon

Statele Unite au desfășurat drone de recunoaștere pentru a ajuta Israelul să caute peste 240 de ostatici care sunt încă deținuți de amenințarea teroristă Hamas, acest lucru a fost declarat de reprezentantul Departamentului american al Apărării, generalul de brigadă Pat Ryder.

Potrivit acestuia, Statele Unite efectuează zboruri UAV neînarmate deasupra Fâșiei Gaza, precum și oferă consultanță și asistență Israelului în activitatea sa de eliberare a ostaticilor.

“Aceste zboruri UAV au început după atacul Hamas asupra Israelului din 7 octombrie”, a precizat Ryder.

Oficialii americani insistă asupra faptului că informațiile colectate de drone și transmise Israelului se limitează la eforturile de eliberare a ostaticilor și nu sunt așa-numitele “informații țintite” – informații care sunt folosite pentru a lovi liderii și pozițiile Hamas.

Cu toate acestea, unii dintre acești oficiali au recunoscut în comentariile pentru CNN că informațiile colectate de dronele pe care SUA le împărtășesc cu Israelul ar putea fi utile și pentru a urmări activitățile Hamas dincolo de ținerea de ostatici.

Anterior, secretarul de stat american Anthony Blinken a declarat, în cadrul unei întâlniri cu președintele israelian Yitzhak Herzog la Tel Aviv, că țara sa sprijină acțiunile israeliene împotriva Hamas, dar că civilii din Gaza trebuie să fie protejați.

În același timp, un grup de senatori democrați a cerut o încetare pe termen scurt a ostilităților în Fâșia Gaza din cauza riscului ridicat pentru civili și pentru livrarea de ajutor umanitar.

Înainte de aceasta, președintele american Joe Biden a declarat că Israelul și militanții Hamas ar trebui să suspende ostilitățile pentru a elibera ostaticii, dar nu a susținut o încetare totală a focului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *