Actualitate

SUA menţine vizele pentru România

Anunțul a fost făcut de purtătorului de cuvânt al Departamentului de Stat american, Mark Toner.

Washingtonul îşi va menţine această decizie chiar dacă Uniunea Europeană ia în calcul, ca măsură de reciprocitate, introducerea de vize pentru accesul cetăţenilor americani în spaţiul comunitar. Corespondentul nostru la Washington, Doina Saiciuc, are detalii.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Mark Toner, a explicat în conferinţa de presă de ieri după-amiază.

”Am menţinut un dialog deschis cu Uniunea Europeană, ca şi cu oficialii statelor membre ai căror cetăţeni au nevoie de viză pentru a călători în SUA. Acestea sunt, le pot numi: Bulgaria, Croaţia, Cipru, Polonia şi România.

În mod fundamental, ele nu au îndeplinit cerinţele programului Visa Weaver, nu au îndeplinit cerinţele legale şi lucrăm cu ele şi cu Uniunea Europeană în legătură cu modul în care pot lua măsuri pentru a le îndeplini. Sunt cerinţe stabilite prin lege. Ele trebuie tratate caz cu caz, pe baze bilaterale.

Încercăm să transmitem acestor ţări că suntem mai mult decât doritori să lucrăm proactiv cu ele, pentru a le ajuta să rezolve unele dintre problemele care împiedică obţinerea călătoriilor fără viză în SUA, cum sunt fraudele privind vizele non-imigrare, ratele de refuz ale sistemului de imigrare, toate acestea pot fi rezolvate.

Multe ţări care au avut probleme le-au depăşit şi au obţinut Visa Weaver”, a declarat Mark Toner.

Sursa: radiochisinau.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *