CSI / RusiaInternaționalRăzboi

SUA: Militarii iranieni se află în Crimeea pentru a ajuta Rusia să opereze dronele livrate de Teheran

Militari iranieni se află în Crimeea pentru a ajuta armata Moscovei să opereze dronele furnizate de Teheran pentru a desfășura lovituri în toată Ucraina. Despre aceasta a declarat joi, 20 octombrie, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price, relatează Reuters și AFP.

„Putem confirma că personalul militar rus din Crimeea a pilotat UAV-uri iraniene și le-a folosit pentru a desfășura lovituri cinetice în toată Ucraina, inclusiv în lovituri împotriva Kievului în ultimele zile”, adeclarat Price în cadrul unei conferințe de presă, referindu-se la vehiculele aeriene fără pilot.

„Credem că personalul militar iranian a fost pe teren în Crimeea și a asistat Rusia în aceste operațiuni”, a adăugat el. „Nu știu numărul de iranieni care se află în Crimeea”, a menționat el, dând de înțeles că ei sunt încă pe teren alături de ocupanții ruși.

„Rusia a primit până acum zeci de drone și va continua să primească mai multe”, a continuat purtătorul de cuvânt, menționând că SUA se tem că Rusia caută acum să achiziționeze arme convenționale iraniene, cum ar fi rachete sol pentru a fi utilizate în Ucraina, transmite Hotnews.

Declarațiile lui Price confirmă astfel ce Washington Post scria în weekend, citând oficiali militari sub protecția anonimatului.

„Consilierii tehnici iranieni au vizitat zonele controlate de Rusia în ultimele săptămâni pentru a oferi instrucțiuni privind operarea dronelor”, au mai adăugat oficialii.

Oficiali militari americani spuneau, potrivit sureslor citate, că Iranul nu numai că se pregătește să mai trimită drone, dar intenționează să trimită Rusiei și rachete balistice.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *