CSI / Rusia

SUA planifică un exerciţiu militar la Liov, lângă frontiera Ucrainei cu Polonia

Comandamentul american în Europa (USAEUR) se afla în stadiul de planificare în privinţa Atlas Vision 2014, care urma să se desfăşoare în iulie la Celiabinsk, în nordul Rusiei, şi să se concentreze asupra unor operaţiuni comune de menţinerea păcii, a declarat un purtător de cuvânt, locotenent-colonelul David Westover din cadrul forţelor aeriene. Din cauza crizei din Ucraina, "toate planificările pentru acest exerciţiu au fost suspendate", a spus el.

Însă planificarea continuă pentru Rapid Trident 2014, un exerciţiu amplu multinaţional condus de către USAREUR şi planificat în iulie. Acesta se va desfăşura la Liov, lângă frontiera cu Polonia, şi are ca obiectiv "promovarea stabilităţii şi securităţii regionale, consolidarea capacităţii de parteneriat şi a încrederii şi o ameliorare a interoperabilităţii între USAREUR, forţele terestre din Ucraina şi alte state (membre NATO şi partenere), potrivit site-ul USAEUR.

În afară de trupe americane din Europa, la Rapid Trident 2014 vor participa unităţi din Armenia, Azerbaidjan, Bulgaria, Canada, Georgia, Germania, Marea Britanie, Polonia, Republica Moldova, România şi Ucraina, a precizat Westover. În cadrul exerciţiului, un batalion comun americano-ucrainean va efectua o operaţiune de menţinere a păcii, a adăugat el. "Planificarea exerciţiului va continua până la noi ordine", a mai spus purtătorul de cuvânt.

Exerciţiul de anul trecut, la care au participat aproximativ 1.300 de militari, a durat două săptămâni şi s-a concentrat asupra unor "operaţiuni de infanterie aeropurtată", potrivit unui raport postat pe site-ul Rapid Trident.

sursa: romanialibera.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *