Război

SUA presează Israelul să înceteze bombardamentele din sudul Fâșiei Gaza

Administrația președintelui american Joe Biden face presiuni în privat asupra Israelului pentru a limita atacurile aeriene asupra părții de sud a Fâșiei Gaza.

Sursele au declarat că SUA au argumentat că IDF are mai puțină legitimitate să atace acea zonă a Fâșiei după ce le-a spus civililor să se evacueze acolo dinspre nord.

Oficialul israelian a precizat că loviturile FDI se concentrează în principal asupra nordului Fâșiei Gaza, unde se află majoritatea bastioanelor Hamas. Cu toate acestea, Israelul își rezervă dreptul de a viza gruparea teroristă în orice parte a Fâșiei Gaza după atacul din 7 octombrie, a precizat oficialul.

Oficialul israelian a subliniat că IDF a rezervat o zonă umanitară pentru palestinieni în sud-vestul Fâșiei Gaza. Dar oficialul american a spus că zona nu a fost definită clar de Israel și este prea mică pentru a găzdui întreaga populație de 2,3 milioane de locuitori din Gaza, astfel că marea majoritate a civililor sunt în continuare bombardați din aer.

Washingtonul recunoaște, potrivit oficialului american, că Hamas operează din interiorul și sub acoperirea civililor din întreaga Gaza. Cu toate acestea, SUA sunt îngrijorate de numărul tot mai mare de victime civile, ceea ce complică capacitatea administrației Biden de a continua să susțină operațiunea militară a Israelului, precum și de a încuraja aliații să urmeze exemplul.

Reamintim, secretarul de stat american Anthony Blinken a sosit vineri în Israel pentru întâlniri cu premierul Benjamin Netanyahu și alți oficiali israelieni.

Potrivit presei, SUA și Israelul discută mai multe opțiuni pentru controlul Fâșiei Gaza după ce forțele israeliene vor reuși să înlăture Hamas.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *