ActualitateExterne

SUA și Marea Britanie încearcă să pună frână

Israelul a declarat că va exista un răspuns la barajul de drone și rachete lansat de Iran în weekend, în timp ce Marea Britanie și SUA îndeamnă Tel Avivul să nu riposteze, pe fondul temerilor privind izbucnirea unui conflict mai amplu în Orientul Mijlociu, potrivit Sky News, informează Mediafax.

Șeful armatei israeliene, generalul-locotenent Herzi Halevi, a declarat că Israelul încă își analizează pașii după ce Iranul a lansat un atac cu sute de drone, rachete balistice și rachete de croazieră.

Dar el a declarat că atacul iranian de sâmbătă „va fi întâmpinat cu un răspuns”.

Atacul – în urma căruia SUA, Marea Britanie, Franța și Iordania au ajutat Tel Aviv-ul să doboare rachetele și dronele lansate asupra Israelului – a stârnit îngrijorări semnificative cu privire la o escaladare a conflictului.

SUA și Marea Britanie trag frâna Israelului

Premierul Rishi Sunak a declarat că „toate părțile trebuie să dea dovadă de reținere” și a dezvăluit că va vorbi cu premierul israelian Benjamin Netanyahu.

Ministrul de externe David Cameron declarase anterior pentru Sky News că Iranul și-a arătat natura „malignă”, dar că atacul său a fost „un eșec aproape total”. Cameron a declarat că Marea Britanie „speră că nu va exista un răspuns de retorsiune” și a îndemnat Israelul să dea dovadă de reținere.

„Acesta este un moment în care trebuie să gândim cu capul, dar și cu inima”, a spus fostul premier. „Să fim atât inteligenți, cât și duri”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *